Cloud, dedikeret eller shared server hosting?

Den står og brummer i et af de bagerste lokaler i virksomhedens kælder. Et hav af ethernet kabler i forskellige farver hænger og dingler ud fra de mange porte. En lille LED-lampe lyser grønt og sender et livgivende tegn, at virksomheden også er i live i dag. Der findes flere typer af serverløsninger – skal I vælge cloud, dedikeret hosting eller shared server hosting? Bliv klogere på de forskellige hostingalternativer her.

En server er den moderne virksomheds livsnerve. De fleste virksomheder vil simpelthen gå i stå uden adgang til en server.

Det er nemt at glemme vigtigheden af en god server og ikke mindst server hosting. Du opdager først, hvor essentiel en rolle serveren spiller, når denne ikke virker, og så er det mange gange for sent.

Her får du det hurtige overblik over fordelene ved Cloud, dedikeret og shared server hosting. Det gør det nemt at træffe en beslutning om en server løsning, inden den gamle servers lampe skifter fra grøn til rød.

Hvad er en Cloud server?

En Cloud server er en virtuel server løsning. Cloud serveren udgør et virtuelt miljø, hvor en virksomhed lejer den plads og de RAM, som den skal bruge på serveren.

Det betyder i praksis, at Cloud serveren ikke behøver at være fysisk tilstede på virksomhedens matrikel. Den kan i princippet ligge alle steder, hvor der er opkoblingsmuligheder typisk via internettet. Cloud serveren kan ses som en service, der finder sted på tværs af flere servere.

Cloud serveren administreres af en Cloud hosting udbyder, som varetager drift og sikkerhed af serveren.

En Cloud løsning er ikke kun forbeholdt store virksomheder. Flere små og mellemstore virksomheder omlægger til Cloud. Det sker grundet de mange driftsmæssige og økonomiske fordele, der følger med Cloud løsningen.

Fordele ved en Cloud server løsning

Med en Cloud løsning behøver en virksomhed ikke at investere i og drifte den fysiske hardware. Virksomheden indgår i stedet en aftale med en hosting udbyder, hvor den udelukkende betaler for det forbrug, som den har på serveren.

Skaleringsmuligheder

Med en Cloud server tager du kontrol over udgifterne til IT-driften. Det er en stor udfordring at forudsige og estimere serverforbruget, og det kan nemt blive en økonomisk klemme. Hvis der er for lidt plads på serveren, går driften i stå, hvorimod for meget uudnyttet plads skaber unødvendige udgifter til plads, som du ikke bruger, men alligevel skal betale for.

Cloud tilbyder den ultimative skaleringsmulighed, hvor alt fra storage, RAM og CPU kan skaleres løbende og ud fra virksomhedens behov. Denne fleksibilitet giver en mere komplet styring af ressourcerne i IT-infrastrukturen, da Cloud nemt kan tilpasses virksomhedens arbejdsmængde og behov.

Lad specialister stå for overvågning og sikkerhed

Deleger ansvaret for sikkerhed, opbevaring og overvågning af dine data til specialister.

Der er mange regler for opbevaring af data og følsomme oplysninger. Lad udbyderen af Cloud-hosting om at sikre dine data med de nødvendige politikker og sikkerhedslag.

Flere fordele ved en Cloud server
 • Tilpasset hardware
 • En fleksibel og skalerbar løsning
 • Fuld redundans
 • Uddelegering af sikkerhed og ansvar
 • Support og rådgivning fra specialister
 • Minimal nedetid
Hvad er en dedikeret server?

En dedikeret server er en løsning, som typisk benyttes af større virksomheder med store krav til sikkerhed. Dedikeret betyder, at det udelukkende er virksomheden, som har adgang til serverens ressourcer.

En dedikeret server minder om en lokal server. Forskellen ligger i, at serveren ikke er placeret i selve virksomheden, men i stedet ejes af en udbyder. En dedikeret server er gerne placeret i et hosting selskab, som helt eller delvist drifter serveren. Virksomheden kan tilgå en dedikeret server via en unik fjernforbindelse.

En dedikeret server kan eksempelvis bruges til datalagring, backup eller intern hosting af tjenester.

Fordele ved en dedikeret server
 • Ressourcerne på serveren deles ikke med andre
 • Tårnhøj sikkerhed
 • Gode muligheder for konfigurering
 • Unik IP-adresse
 • Fleksibel outsourcing af hele eller dele af driften på serveren
Hvad er shared server hosting?

Shared server hosting er oftest refereret til som en delt webhosting. Det er en service, som giver flere websider mulighed for at dele pladsen på en enkelt webserver. Ressourcerne på serveren fordeles mellem partitionerne, hvorpå de enkelte websider er hostet.

Shared hosting, også kendt som delt hosting, bliver typisk anbefalet til hosting af mindre websteder, som endnu ikke har meget trafik.

Fordele ved shared server hosting
 • Priseffektiv
 • Fleksibel
 • Hosting af flere domæner på den samme løsning
 • Det er nemt at sætte op og drifte
 • God til små virksomheder, som har minimal erfaring med opsætning af webhosting
 • Mulighed for opskalering, når der kommer mere trafik på siden
Hvad skal du vælge Cloud, dedikeret eller shared server hosting?

Det er ikke noget entydigt svar på, hvad der er bedst og billigst for en virksomhed at vælge.

En Cloud løsning kan ved første øjekast virke mere omkostningstungt end ved andre servermuligheder. Men det er sjældent tilfældet, når alle parametre medregnes, såsom uddelegering af ressourcer til drift og sikkerhed.

Lad Descom A/S hjælpe din virksomhed med at finde en serverløsning, som kan skabe luft i IT-budgettet på den lange bane.