Undgå at betale for meget for printertoner Se større billede

En printer er et afgørende led i virksomhedens dokumenthåndtering. Dagligt benyttes printeren af alle afdelinger i virksomheden til at printe og indscanne dokumenter. Printerpatroner kan derfor udgøre en væsentlig variabel udgiftspost for den daglige drift.

Hvornår har din virksomhed overvejet at kigge nærmere på at minimere printeromkostningerne og udgiften til printerpatroner? Der er penge at spare på udgifterne til printere.

Det kan være en umulig opgave for virksomheden at begrænse brugen af printeren i dagligdagen. Derfor bør virksomheden i stedet kigge på typen af printer og de besparelser, som ligger i valget af blæk og printerpatroner.

I artiklen kan du hente inspiration til, hvordan en virksomhed nemt kan minimere omkostningerne til printer og toner.

Valg af printer til virksomheder

Der er væsentlig forskel på en printer som bruges i privat regi, og den printer som dagligt skal håndtere arbejdsbyrden fra en lang række medarbejdere.

Den printer, som er billigst i engangsydelse, er ikke nødvendigvis løsningen med de billigste driftsomkostninger. Det er væsentligt at kigge nærmere på de totale omkostninger, som ligger i både anskaffelsespris og drift af printeren.

Printeren er ikke meget værd uden blæk og toner. En printer uden toner og blæk svarer til at arbejde på en mobiltelefon uden at have adgang til nettet. Derfor udgør blæk og toner til printeren over tid den største udgiftspost til brugen af en printer. Denne post kan og bør minimeres.

Læs videre og find ud af, hvordan valget af en printer kan påvirke udgifterne og se, hvordan der skabes luft i udskriftsbudgettet. Få det hurtige overblik over de forskellige typer af printere og bemærk, hvorfor mange virksomheder sværger til en laserprinter.

Typer af printere

Få det hurtige overblik og bliv klogere på hvilken type printer, som matcher din virksomheds behov.

Laserprinter

En kombineret laserprinter og kopimaskine er den foretrukne løsning til erhverv. Hvor en blækprinter bruger flydende væske som printes på papir, benytter en laserprinter en teknologi, som muliggør at printe på papir med toner i pulverform. Det betyder i praksis, at en laserprinter kan printe langt hurtigere og mere effektivt end eksempelvis en blækprinter.

En laserprinter er den bedste løsning, når der skal udskrives større mængder af dokumenter. Ulempen ved en laserprinter opstår, når der skal printes fotos, da en laserprinter ikke kan benytte fotopapir.

Anskaffelsesprisen på en laserprinter ligger højere end ved andre printertyper.

Driftsomkostningerne til en laserprinter er minimale, da udskriftsprisen pr. printet side er mindre end ved andre typer printere, som præsenteres længere nede.

Inkjekt og blækprinter

En injekt-printer er også kendt som en blækprinter, da den bruger flydende blæk til at printe. Den kan derfor printe på almindeligt papir og fotopapir. Det er en kompakt printermodel, som er perfekt til mindre printopgaver i hjemmet. Der er en god løsning, hvis der skal printes flotte billeder på fotopapir.

Engangsydelsen til printeren er lav, hvorimod de blækpatroner, som printeren bruger, er omkostningsrige. På mange nye modeller er det muligt at tilslutte en lille blæktank, som reducerer omkostninger og samtidig er miljøbesparende. Dog vil prisen pr. udskreven side stadigvæk være langt højere end ved brugen af en laserprinter.

All-in-one printer

En all-in-one printer er en printer med multifunktioner. Den er perfekt til det lille hjemmekontor, da den kan printe, kopiere og scanne. Grundet de mange funktioner har den en anskaffelsespris som er lidt højere end en standard blækprinter.

En all-in-one er en opgraderet model af en standard blækprinter, og har derfor de samme driftsomkostninger til blækpatroner.

Valg af toner til printer

Der er forskel på blækpatroner og lasertoner. Blækpatroner rummer en flydende væske hvorimod lasertoner og laserkassetter indeholder et pulver, som bliver printet på papiret.

Lasertoner har en langt højere kapacitet end blækpatroner, hvilket betyder at den printer langt flere sider pr. opfyldning. Det vil afspejle sig i udskriftsbudgettet, da omkostninger pr. printet side vil reduceres ved brugen af toner frem for blækpatron.

Printer og toner

Den anbefalede printerløsning til erhverv er en laserprinter, da den er effektiv. Den reducerer både tidsforbruget og de samlede omkostninger (Total Cost of Ownership).

Descom A/S samarbejder med de største printerproducenter på markedet. Vi kan derfor tilbyde favorable firmaaftaler på printerløsninger og de skarpeste priser på printerpatroner.