Få længere batterilevetid på dit Windows batteri

Du har sikkert også prøvet at løbe forvirret rundt for at finde en stikkontakt og set dig selv fumle med et genstridigt opladerkabel – blot for at se din maskine lukke ned i det øjeblik, som du tilslutter den til en strømkilde. Windows batteriet er en kilde til evig frustration.

Du kan selv gøre meget for at forlænge levetiden på dit Windows batteri. Det behøver ikke at være svært og kræver heller ikke den store tekniske snilde.

Læs med og se, hvordan du nemt forlænger levetiden på dit Windows batteri.

It ordbog. IT kan have mange termer. Lad vores ordbog være din guide til alle brugte IT-termer. Vores IT-ordbog er til dig, der gerne vil vide lidt mere om IT.
Derfor skal du tjekke dit Windows batteri

Din enheds ydeevne afhænger af sundheden på dit batteri. Derfor kan du opleve en ændring i performance, i takt med at den maksimale kapacitet på batteriet ændrer sig over tid.

Et batteri har en levetid, som afhænger af, hvordan batteriet påvirkes. Du kan påvirke levetiden på dit Windows batteri positivt og negativt. En negativ påvirkning kan forkorte levetiden markant.

Når du overvåger sundheden på dit batteri, kan du korrigere og tage de nødvendige skridt, som kan forlænge levetiden på dit batteri.

Sådan overvåger du dit Windows batteri

Der er i Windows 10 indbygget en række værktøjer, som giver dig mulighed for at overvåge og ændre på indstillingerne for enheden og batteriet.

Powercfg

Powercfg-kommandoen er et skjult værktøj, som kan give dig en batterirapport. Rapporten er en analyse af batteriets ydelse og kapacitet over tid. Sådan gør du:

 • Åben kommandoprompt
 • Indtast: powercfg / batteryreport.
 • Kommandoen gemmer en batterirapport i HTML-format
 • Find rapporten: C:\brugere\dit_ brugernavn\batteri-report.html

Du kan med fordel genere denne rapport, når du har installeret en ny maskine. Brug rapporterne til at observere ændringer og identificere fejl på batteriet.

Forlæng batterilevetiden på din Windows PC

Prøv en eller flere af nedenstående indstillinger for at forlænge levetiden på dit batteri.

Bedre Windows batteri

Slå automatisk strømsparetilstand til. Det bevirker, at systemet automatisk slår over i en strømsparetilstand, når batteriniveauet er under eksempelvis 20 %.

 • Tryk på Start og derefter Indstillinger
 • Vælg System Batteri
 • Her kan du ændre indstillingen på batteriet og slå strømsparefunktionen til, når batteriet er på et givent niveau

Strømsparetilstanden er med til at forlænge batteriets levetid, idet tilstanden begrænser baggrundsaktiviteter og push-meddelelser, når din enhed er ved at løbe tør for batteri.

Når batterisparefunktionen er tændt, slukker din PC midlertidigt de programmer, der bruger meget strøm, herunder automatisk e-mail, kalendersynkronisering og nogle af de apps, som du ikke aktivt bruger.

Reducer skærmens lysstyrke

En høj lysstyrke på skærmen kræver mere strøm. Det er ofte ikke nødvendigt at arbejde med en lysstyrke på 100 %, så overvej om du kan klare dig med mindre.

 • Vælg Indstillinger og derefter Skærm
 • Brug skyderen til at skrue op og ned for skærmens lysstyrke
Opdag og løs fejl automatisk

Windows 10 har en indbygget funktion, som automatisk kan opdage og udbedre fejl, herunder strøm.

 • Gå til Indstillinger
 • Vælg Foretag fejlfinding
 • Her vælger du funktionen Power. Den kan også hedde noget andet alt efter sprog og hvilken Windows version, som du arbejder på
 • Kør en fejlfinding og lad Windows udbedre fejlen
Slumretilstand

Minimer tiden før systemet går over i en slumretilstand. Vær opmærksom på, at du kan ændre tiden, når enheden er tilsluttet en strømforsyning, og når enheden får strømmen fra batteriet.

 • Vælg Indstillinger
 • System og Strømstyring og slumretilstand.
 • Sæt den tid, der skal gå, før systemet går over i en slumretilstand, som bruger mindre strøm
Eksterne batterier og powerbanks

Har du et arbejde, som kræver at du er på farten? Og skal du tilbringe mange timer i forskellige fly og lufthavne? Så kan selv de mest energibesparende indstillinger være utilstrækkelige.

Når du har skruet på alt og benyttet ovenstående tweeks, men du stadigvæk oplever, at dit batteri ikke kan holde til mange timer foran bærbaren, hvad gør du så? Her kan du overveje at medbringe en powerbank, som du kan tilslutte til din laptop.

Der findes mange forskellige typer af powerbanks, og det er vigtigt at vælge en powerbank, som passer til lige netop din enhed. Hvis du ønsker at medbringe powerbanken ombord på et fly, så skal du være opmærksom på, om den overholder de regler, som er gældende for powerbanks. Her er det afgørende at tjekke det enkelte flyselskabs regler.

Skal du ud at flyve, og ønsker du at udnytte de mange timer til at være effektiv på arbejdsfronten? Lad Descom A/S hjælpe dig med at finde en powerbank, som passer til lige netop din laptop.