Apples Device Enrollment Program (DEP)

Vil du gerne sikre en sikker og enkel udrulning af Apple mobile-enheder i din virksomhed? Så læs gerne med her.

Hvad er Apples Device Enrollment Program (DEP) egentlig?

Apple Device Enrollment Program (også kaldet DEP) er en let måde at hjælpe virksomheder med at distribuere og konfigurere Apple-enheder.

DEP er en hurtig, strømlinet måde at implementere virksomhedens egne iPad- og iPhone-enheder, Mac-computere, og Apple TV som er købt direkte fra Apple eller Apple autoriserede forhandlere.

DEP forenkler den oprindelige opsætning ved at automatisere tilmelding og overvågning af mobilenhedsadministration (MDM – Mobile Device Management) af enheder under opsætning, som giver dig mulighed for at konfigurere din organisations enheder uden at røre dem.

For yderligere at forenkle processen kan du springe over visse Setup Assistant-skærme, så brugerne kan begynde at bruge deres enheder lige ud af kassen.

Hvordan kan du komme ind i Apple’s Device Enrollment Program?

Denne guide giver dig et overblik over programfunktioner, forklarer hvordan du tilmelder dig og hjælper dig med at komme i gang. Man kan selvfølgelig følge Apple’s egen vejledning herfra.

Den generelle platform for ”APPLE in Business” er her, hvor der findes en del information omkring integration af Apple produkter i forretningsregi.

Dog er det vigtigt at vide et par ting inden man begynder en sign up:

Opret et DUNS nummer

Sørg for at få oprettet et DUNS-nummer inden du starter. Det er gratis. Det er det nærmeste vi kommer til et internationalt CVR-nummer.

DUNS-nummeret bruges til at etablere din virksomheds D & B®-fil, som kan hjælpe potentielle partnere og långivere med at lære mere om din virksomhed, og kan også hjælpe dem med at tage mere informerede beslutninger om, hvorvidt de vil arbejde med dig som kunde, leverandør eller partner.

Vær dog opmærksom på at mange virksomheder allerede har et, så spørg først i bogholderiet om ikke det er tilfældet. Hvis ikke, så kan det erhverves her.

Opret en Apple ID

Når man skal oprette et Apple ID til virksomheden, er det vigtigt at man IKKE bruger en specifik persons e-mail. Opret derfor nogle e-mail adresser til administrative gøremål.

F.eks. appleDEP@firmadomæne.dk, som den overordnede e-mail til Apple ID. Denne e-mail må helst ikke bruges til andet end dette ene formål. Der kan være brug for andre e-mail adresser, men følg helst dokumentet. Det er primært til VPP (program for mængekøb) og andre funktioner, hvor det giver mest mening at lave dem.

På et tidspunkt skal man angive en administrativ leder. Vær o

Tildel en administrativ leder

På et tidspunkt skal man angive en administrativ leder. Vær opmærksom på at denne person vil blive ringet op af Apple. Mest af alt så man har muligheden for at give en heads-up til den pågældende person. De ringer for at sikre at firmaet er korrekt og at det er de korrekte mennesker der angives. Det er et led i deres Chain of Custody og IKKE spam!

Har du flere spørgsmål til hvordan det kan udføres eller hvordan vi hos Descom kan vejlede dig med bestilling af Apple produkter, så skriv til os på descom@descom.dk eller ring til os på tlf. nr. 70202555. Vi har gennemført processen og vil meget gerne hjælpe vores kunder med det.