5 tips til Windows 10

il du have mere ud af Windows 10? Selv hvis du er superbruger gemmer der sig sofistikerede tricks under det velkendte skrivebord. Læs med og find ud af, om du har opdaget dem alle.

Det var en glædens dag for Windows brugere og ikke mindst IT-supportere. Dagen, hvor Microsoft i 2015 annoncerede, at det var muligt at opgradere direkte fra Windows 7 og 8 til det nyeste operativsystem, Windows 10. Efter en årrække med løbende forbedringer og opdateringer er Windows 10 at finde på alt fra hjemmecomputere, Xbox, telefoner og laptops.

 

Her får du 5 tips, som du ville ønske, at du havde kendt til for længe siden. Vær opmærksom på, at ændringerne kan påvirke din enhed, så foretag kun handlinger, du er tryg ved.

1. Hastighedsoptimering

Det er nemt at gøre øge hastigheden på din PC eller laptop med Windows 10. Dette tip rummer mere end en metode til at hastighedsoptimere. Du er velkommen til at forsøge dig med flere.

Aktiver spiltilstand

Spiltilstand er beregnet til at optimere hastigheden, når der games, men funktionen kan fungere i ethvert program, der bruger GPU-acceleration.

 1. Windows-tast + G
 2. På Spillelinje vælges Indstillinger
 3. Slå Spiltilstand til under fanen Generelt
Sluk for visuelle effekter

Du har i Windows 10 mulighed for at deaktivere visuelle effekter, funktioner og animationer med henblik på at forbedre ydeevnen. Det giver en mere kantet grafik, men kan have stor indflydelse på hastigheden på særligt ældre computere.

 1. Åben søgefeltet på proceslinjen og skriv Ydeevne
 2. Vælg Tilpas udseendet af og ydeevnen af Windows
 3. Klik på fanen Visuelle effekter
 4. Vælg Juster til den bedste ydeevne og tryk anvend
 5. Luk dine programmer ned og genstart Windows.
2. Tidslinje

Tidslinjen kan hjælpe dig med nemt at finde de opgaver og apps, som du arbejdede på tidligere på dagen, eller på en specifik dato.

 1. Tryk på Opgavevisning på proceslinjen og vælg den aktivitet, som du vil arbejde videre på.

Endvidere er det muligt at gruppere dine opgaver på tidslinjen, så det bliver mere overskueligt at lokalisere gamle opgaver.

3. GodMode

Vil du et spadestik dybere og ønsker du at ændre på de grundlæggende funktionaliteter i Windows 10, så er det også muligt.

GodMode er din mulighed for virkelig at tweeke dit system og blive en IT-gud, men det er også din mulighed for at lave rav i den. Derfor bør du kun bruge GodMode med visheden om, at dine ændringer kan påvirke systemet i høj grad.

 • Højreklik på skrivebordet og opret en ny mappe
 • Omdøb mappen, så den kommer til at hedde: {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
 • Dobbeltklik på mappen og slå dig løs i de 2-300 værktøjer
4. Transparent kommandoprompt

Hvis du ønsker at holde et vågent øje med dit skrivebord, alt imens du skriver løs i din kommandoprompt, så kan du lave din kommandoprompt transparent.

 1. Klik på Windows-menuen og skriv kommandoprompt eller Command Prompt
 2. Klik på programmet så vinduet med kommandoprompt åbnes
 3. Højreklik øverst i vinduet og vælg Egenskaber
 4. Naviger hen til fanen Farver
 5. I bunden finder du “Opacity” eller “Gennemsigtighed” hvor du kan vælge den grad af gennemsigtighed, som du ønsker, at dit kommandovindue skal have.
5. Vælg en anden standardbrowser

Windows 10 kommer præinstalleret med browseren Microsoft Edge. Edge er ikke brugernes foretrukne browser, hvorfor kun 20 % anvender denne browser, ifølge analyser foretaget af zdnet.com.

Den mest populære browser er Google Chrome, som over halvdelen af internetbrugere benytter til onlineaktiviteter.

Hvis du ikke arbejder i Edge, kan det hurtigt blive frustrerende, at Windows automatisk vælger Edge til at åbne websider. Det kan heldigvis løses ved nogle få klik.

 1. Download og installer den browser, som du foretrækker
 2. Åben søgefeltet på proceslinjen og skriv Standardindstillinger for app
 3. Klik på Søgeresultater
 4. Find Webbrowser og klik på Microsoft Edge
 5. Vælg den app på listen, som du ønsker at sætte som standard. Det kan eksempelvis være Google Chrome
Typer af webbrowsere
 • Google Chrome
 • Firefox
 • Internet Explorer
 • Opera
 • Safari
 • Konqueror
 • Lynx
Har du også valgt Windows 10 som styresystem?

Windows 10 er det mest populære styresystem i verden, og det udgør ifølge theverge.com hele 39 % af desktop operating systems.

Er din virksomhed Windows-baseret, og ønsker du at få det maksimale ud af løsningen på tværs af enheder? Kontakt Descom A/S for en uforpligtende snak om, hvordan I som virksomhed får mere ud af Windows 10.